Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği yangının, mutfakta kızgın yağa su dökülmesiyle başladığı öne sürüldü. Panikleyen çalışanların kızgın yağa su atmasıyla büyüyen alevlerin kısa sürede yayılarak oteli sardığı belirtildi.
Şüphelilerin ifadelerine göre sabah kahvaltısını hazırlamak için aşçı Faysal Yaver ile mutfak çalışanları Mehmet Gündüz, Yusuf Karahanlı ve Fidan otelin ana giriş kapısına göre eksi 1, arka giriş kapısına göre ise 4’üncü katında bulunan restoran kısmının da yer aldığı mutfağa gitti. Hazırlıklar sırasında ızgara üzerindeki kızgın yağ alev aldı.
Paniğe kapılan mutfak çalışanlarının yanan kızgın yağın üzerine su atmalarının alevlerin büyümesine neden olduğu belirtiliyor. Izgaranın üzerindeki alanın bir anda alev almasıyla yangın davlumbazın bulunduğu bacaya sıçradı. Mutfak çalışanları ise alevlerin kontrolden çıkmasının ardından korkuyla kendilerini dışarı attı. Mutfak kısmında başlayan yangın, kısa sürede yayılarak oteli sardı.
Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında aşçı Faysal Yaver ile mutfak çalışanları Mehmet Gündüz, Yusuf Karahanlı ve Fidan Kurç da bulunuyor.