• Ana Sayfa
  • Gündem
  • Feti Yıldız: Bazı kişiler fonksiyonsuz kalınca seri şekilde saçmalamaya başlıyor

Feti Yıldız: Bazı kişiler fonksiyonsuz kalınca seri şekilde saçmalamaya başlıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’un ‘eşit vatandaşlık’ içerikli paylaşımına yorum yaptı.

Feti Yıldız: Bazı kişiler fonksiyonsuz kalınca seri şekilde saçmalamaya başlıyor
Feti Yıldız: Bazı kişiler fonksiyonsuz kalınca seri şekilde saçmalamaya başlıyor
Haber Merkezi
  • Yayınlanma: 1 Mart 2025 23:44
  • Güncellenme: 2 Mart 2025 13:07

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’un, X’te  “Türk vatandaşlığı eşit vatandaşlıktır!” başlıklı yazısını “Türk vatandaşlığı eşit vatandaşlıktır. Türk vatandaşlığı isminden vazgeçilemez” ifadesiyle yeniden paylaşmasına yorum yaptı.

Feti Yıldız yorumunda “Sayın Uçum, bazı kişiler fonksiyonsuz kalınca seri şekilde saçmalamaya başlıyor. Vatandaşlık; birey ile devlet arasındaki hukuki bağı ifade eden bir kavramdır ve siyasal bir aidiyet biçimidir. Saçmalayanları İzliyoruz … not ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Uçum, 5 Şubat’ta  paylaştığı yazısında “Terörsüz Türkiye hedefine yönelik yeni aşama adım adım ilerlerken iç ve dış bazı çevrelerin eşit vatandaşlık konusunda ciddi bir ideolojik kampanya yaptığı gözleniyor. Sanki Türk Vatandaşlığı etnik ya da ırki bir esasa dayanıyormuş gibi çarpıtma yapılıyor. Oysa ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ (Atatürk). Türk Vatandaşlığı ırki ya da etnik değil Cumhuriyetle kazanılmış; içeriği Cumhuriyet vatandaşlığı olan, eşit vatandaşlığa dayanan ve Devletle kurulan hukuki bağdır” demişti.

Mehmet Uçum paylaşımında “Eşit vatandaşlık” kavramının istismar edildiğini savunmuştu.

Ne olmuştu? 

İzmir’de 26 Şubat’ta “Yeni Anayasa Buluşmaları” programına katılan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “Devletimizin adı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Anayasa’daki vatandaşlık tanımında ‘Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk’tür’ diyor” demiş ardından, “Vatandaşlık tanımı yeni anayasada elbette ki gözden geçirilebilir. Bir etnik kimliği tanımlamak, öne çıkarmak değil de vatandaşlığı, etnik kimliğinin kim olduğuna bakmaksızın vatandaşlığı önceleyen bir güncelleme yapılabilir. Bu bazı etnik grupların kendilerini ihmal edilmiş düşüncesinden kurtarabilir.” ifadelerini kullanmıştı.