Sanatçı Volkan Konak sahnede hayatını kaybetti

Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs’ta sahne aldığı konser sırasında kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sanatçı Volkan Konak sahnede hayatını kaybetti
Sanatçı Volkan Konak sahnede hayatını kaybetti
Haber Merkezi
  • Yayınlanma: 31 Mart 2025 08:40
  • Güncellenme: 31 Mart 2025 08:47

Bayram programı kapsamında sahne aldığı Kuzey Kıbrıs’taki konseri sırasında  rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan sanatçı Volkan Konak, hayatını kaybetti.

Gazimağosa Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan basın açıklamasında Konak’a sahnede 40 dakika boyunca kalp masajı yapıldığı ifade edildi.

Gazimağosa Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamaya göre; 30 Mart 2025 tarihinde saat 23.23’te 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine sağlık ekipleri sanatçının konser verdiği otele yönlendirildi.

Konser alanında bulunan hekimler ve acil sağlık ekibi tarafından yaklaşık 40 dakika boyunca kalp masajı (CPR-kardiyopulmoner resüsitasyon) uygulanırken, sanatçı daha sonra entübe edilerek saat 00.10’da hastaneye sevk edildi.

Hastaneye saat 00.17’de “Ex duhul” (hayatını kaybetmiş olarak) giriş yaptığı belirtilen Konak’a, uzman doktorlardan oluşan bir ekip tarafından 25 dakika süreyle ileri yaşam desteği uygulandı.

Ancak tüm müdahalelere rağmen yanıt alınamayınca saat 00.42’de sanatçının hayatını kaybettiği açıklandı.

Volkan Konak kimdir? 

Volkan Konak, 1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Maçka’da tamamladı. Öğretmeninin teşvikiyle 1983’te İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdi. Konservatuvarı 1988’de bitiren Konak, aynı yıl İTÜ’de Halk Müziği üzerine Sosyal Bilimler yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitimini 1991 yılında tamamladı.

Konak, sanat ve müzik hayatına 1989’da Maçka yöresinde yaptığı derleme çalışmalarını topladığı “Suların Horon Yeri” albümüyle adım attı. Daha sonra beste çalışmalarına yöneldi. Nâzım Hikmet, Yaşar Miraç, Ömer Kayaoğlu, Sunay Akın ve Sabahattin Ali gibi şairlerin eserlerini besteledi. Bu çalışmalarla müzik tarzını belirledi. Beste müziğinin içine etnik motifleri katarak özgün bir tarz oluşturdu.

Karadeniz müziğini evrensel müzik formlarıyla buluşturan Konak, 1993 yılında “Efulim” eserini yaptı. 1994 yılının Ekim ayında “Gelir misin Benimle” adlı albümünü hazırladı. Askerlik görevi nedeniyle çalışmalarına bir süre ara verdi. Askerliğini tamamladıktan sonra üçüncü albümü “Volkanik Parçaların” çalışmasına başladı. Üç aylık çalışmanın ardından bu albüm müzikseverlere sunuldu. Sanatçı, 1998 yılının nisan ayında kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon’dan “Pedaliza” isimli albümünü çıkardı.

Konak, 1993’ten itibaren albüm çalışmalarında yaklaşık elli bestesini müzikseverlerle buluşturdu. Bu çalışmaları sonucunda Gazeteciler Cemiyeti, çeşitli vakıf ve dernekler tarafından yılın sanatçısı seçildi. Politika dergisi tarafından 1997’de Yılın En İyi Müzik Sanatçısı Ödülü’ne layık görüldü.

Konak, 2000 yılında “Şimal Rüzgarı” adlı albümünü DMC’den çıkardı. 2003 yılı Aralık ayında 3,5 yıl aradan sonra yine DMC etiketiyle “Maranda” isimli albümü yayınlandı. 2006 yılında ise “Mora” isimli albümüyle müzikseverlerle buluştu.