Çifteköprü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin çağrısıyla Cankurtaran’da yaşam nöbeti tutan Artvinliler, bölgedeki tüm projelerin iptal edilmesini ve Cankurtaran Ormanı’nın isminin Reşit Kibar Ormanı olarak değiştirilmesini istedi.
Yaşam nöbetinde konuşan Çifteköprü Köyü Tarımsal Kalkınma Kopperatifi üyesi Cavit Altunkaya, eylemin taleplerini bir kez daha hatırlattı, Reşit Kibar için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ise Hopa’da yaşanan gerilimin temel sebebinin halk olmadığını, madencilik yapanlar ve onlara ruhsat veren iktidarın olduğunu ifade etti.
‘Cankurtaran Geçidi artık Reşit Kibar Geçidi olsun’
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu da Cankurtaran Geçidi’nin artık Reşit Kibar Geçidi olarak anılmasını istedi. Kurdoğlu, benzer adlandırmaların dünyada örnekleri olduğunu söyledi.
SOL Parti Hopa İlçe Başkanı Tanju Gümüşkaya, yaşam alanlarını savunmaya devam edeceklerini söyledi. Hopa’da kitlesel miting örgütleme önerisinde bulunan Gümüşkaya, “Dost düşman herkes görsün bu memleketin sahibinin kim olduğunu” dedi.
Halkevleri Hukuk Sekreteri ve Reşit Kibar dosyasının avukatlarından olan Haktan Özkan da, hukuki sürece dair bilgi verdi.
Halkevleri adına söz alan Ramazan Tunç, Artvin halkının mücadelesine karşı kirli bir operasyon yürütüldüğünü, karalama kampanyası yapıldığını söyledi. Artvin halkına daha güçlü durma çağrısında bulunan Tunç, hiç kimsenin bu mücadelenin haklılığını, meşruluğunu sorgulayamayacağını, bu mücadele hakkında olumsuz konuşamayacağını söyledi.
Cankurtaran mevkisinde mesire alanı projesi için 3 Eylül’de orman kesimini engellemeye çalışan Reşit Kibar öldürülmüştü.